(Kirjoitettu koneessa)

Voinkii kirjotella kätevästi koneessa ja julkaista tän sit kun on nettiyhteys.

Eilen illalla hotellilla oli livebändi esiintymässä ja musiikki ihan ok, mutten jaksanut kauaa kuunnella kun oli niin väsyttävä päivä takana. Tarkoitus oli aamulla herätä klo 7, että ehtis kuvailemaan aamun lehmälaumoja, mutta yllättäen taas uni maistui ja meni herätykset ohi. Aamupalan jälkeen lähdin tuhlaamaan viimeisiä rupioita, joita oli jäänyt ihan liikaa. Siihen aikaan ei oikein kellään ollut vielä kojua auki (yhdeksän maissa) ja kaikki kaupatkin aukesi vasta tuntia myöhemmin, aikaisintaan. Noh, kävin tinkimässä yhden sarongin (ja siihen kaupanpäälle ihan turhan huivin) ja yhden puisen norsunpään. Thaikuista ostin vähän samantyylisen ison ja tää pääsee sen kaveriksi. Loput rahat meni tipeiksi hotellin väelle ja kävin viemässä yhdelle tytölle, jolta joka aamu ostin vesipullon, 150Rs. Jospa se sillä sais jotain itselleen. :-)

Kotimatka hotellilta alkoi klo 11 ja kentällä pääsin ekojen joukossa jättämään matkalaukun ja ihan ekana passintarkastukseen sekä turvatarkastukseen. Passin tarkastanut virkailija toivotti hyvää ystävänpäivää ja sanoi olevansa iloinen että saa jakaa sen miun kanssa, no ei ihan hirveen pitkää hetkeä jaettu. Voi olla uuvuttavaa toivotella samat jokaiselle naiselle. Turvatarkastuksessa pääsin koppiin tutkittavaksi, ilmeisesti kaikki kuitenkin oli ok. Intialaiset on innokkaita passin ja lentolipun tarkastajia; yhteensä 12 kertaa ne piti näyttää ennen kun päästiin koneeseen asti. :-D Ja sama leimojen kanssa; passin leimaamisen lisäksi matkalipun leimasi kolme eri ihmistä ja käsimatkatavaroihin laitettavan lappusenkin kaksi virkailijaa. Ainiin! Eka tarkastus oli lentokenttärakennuksen ovella ja jouduin selvittelemään omaa sisäänpääsyäni hyvän hetken, kun virkailija ei uskonut että lentolipussa on miun nimi. Se siis lukee siinä kahdessa kohtaa, jotka näytin useasti ja sanoin että vertaa passissa olevaan nimeen. "Not your name". Seuraava ongelma oli ettei ole lentotietoja tarpeeksi tarkasti. Lipussa lukee lennon numero, päivämäärä, aika, lähtökenttä, välilasku, määränpää ja lentoyhtiö, mutta "I need more information". Sit kun lentotiedot oli ok, niin taas "Name?? Where is name?". Oli varmaan liian vaikee nimi tai jotain.

Lennon piti lähteä klo 16 paikallista aikaa, mutta siinä vaiheessa kun pieni osa matkustajista oli jo otettu koneeseen, tuli ilmoitus että lento myöhästyy ja kaikki palasi takaisin. Koneen kapteeni kuulutti että yksi radiokanava oli lopettanut toiminnan juuri ennen Goaa ja ilman sitä emme saa lentää valtameren yllä. Tämä tarkoitti uuden lentosuunnitelman tekemistä, mutta ongelmana oli Pakistanin yli lentäminen, johon Suomesta ei saatu lupaa. Matkaan kuitenkin päästiin noin tunti myöhässä ja lennellään nyt rannikkoja pitkin kohti Dubaita ja ilmeisesti Pakistanin yllekin on lupa olemassa. Miun maantiedon tietämyksellä väittäisin, että Pakistanin ja Iranin kautta on lennettävä, kun ei merta saada ylittää. Lentoaika on 1,5h pidempi ja muuttuneen aikataulun takia saatetaan vielä jumittua Dubaihin joksikin aikaa. Mutta kotiin tulossa kuitenkin. :-)

Ps. Ärsyttää nää ihmiset, kun mitään kuulutuksis ei kuunnella kunnolla. Kentällä kuulutettiin useasti (+ henkilökunta neuvoi), että koneeseen otetaan matkustajat riveiltä 18-36 ja loput pyydetään myöhemmin. Eikös siellä ollut ensimmäisinä kymmenkunta matkustajaa joiltain ihan muilta riveitä rynnimässä sisään. Nyt koneen kapteeni kuulutti että käytävä on pidettävä vapaana, vessassa saa kyllä käydä. Noh, täällä on viisi ihmistä vessajonossa ja äkkiä laskettuna 21 seisoskelee muuten vaan. Sama kun ois kuulutettu et nouskaa ystävällisesti käytävän tukkeeksi.

 

(Kirjoitettu kotona)

Lentomatka oli ihan yhtä tuskaa heti Dubain jälkeen (jossa muuten ois ollu upeet iltanäkymät, mutta siellä on valokuvaaminen kielletty), sillä miulle nousi kuume. Olin aika pihalla koko loppumatkan ja vuoronperään oli tajuttoman kylmä (tärisin viltin alla ja lisäsin vaatetta jatkuvasti) ja sitten taas yhtäkkiä paistuin (piti heittää kaikki pois). Joka paikkaan särki ja kaikki asennot oli huonoja. Miulla tulee aina kuumeessa alaselkä ja kylkiluut kipeeksi, en tiiä miksi.

No, Helsingissä oltiin kuitenkin etuajassa siihen nähden että lennon piti olla 1,5h myöhässä. Passin tarkastuksesta en muista mitään ja ilmeisesti olin matkalaukunkin saanut alas hihnalta kun se on nyt makkarin lattialla. Onneksi oli maailman parhaat navigaattorit noutamassa ja pääsin takapenkille nukkumaan kotimatkan ajaksi. Ihmeen hyvin siellä sai köllöteltyä ja olokin oli vähän parempi kun koneessa. Klo 4.40 kömmin omaan sänkyyn ja just äsken sain itteni sieltä ylös hakemaan lisää juomista. Matkaa tein siis aika tasan 22 tuntia. Kuume on vaihdellut 38,4 - 39,3 ja olo on aika kurja. Toivottavasti on vaan joku peruskuume eikä malariaa tai dengueta, niitä en halua. :-)

Kuhan olo paranee niin pitäis yrittää syödä vaikka mustikkakeittoa, viimeisin ruokailu on Goalla aamupala 36 tuntia sitten. Sellainen tuliainen siis Intiasta, ihan heti en ala suunnittelemaan mitään pitempää lentomatkaa mihinkään. :-)